Novinky zo sveta odmien a darčekov na Kráľovstve tianDe!
7. 10. 2024 460x prečítané
Potrebujete poradiť? +421220924490 / info@kralovstvi-tiande.cz
01.10.24 126x prečítané
Zoznámte sa s rizikami spojenými s užívaním mikrovlnnej rúry. Vedecké štúdie ukazujú, že negatívne ovplyvňujú kvalitu potravín aj vaše zdravie, pokiaľ sa používajú nesprávnym spôsobom.
V dnešnej uponáhľanej dobe sú mikrovlnné rúry bežným zariadením v mnohých domácnostiach. Stali sa prirodzenou súčasťou modernej kuchyne. Umožňujú nám rýchlo a ľahko ohriať jedlo, čo je neoceniteľné pre ľudí s nabitým programom alebo rodinám s malými deťmi. Ale zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako tento zdanlivo neškodný prístroj môže ovplyvniť vaše zdravie? Niektoré štúdie naznačujú , že mikrovlnné rúry môžu mať závažné dopady na naše telo, a to nielen prostredníctvom zmien v kvalite potravín, ale aj vystavením škodlivému žiareniu. Iné štúdie prichádzajú s výstupmi, že mikrovlnné rúry sú neškodné ak strate vitamínov či nutričnej hodnote dochádza u potravín rovnako ako pri iných formách tepelnej úpravy.
Mikrovlnné rúry využívajú elektromagnetické žiarenie na ohrev jedla, čo na prvý pohľad vyzerá ako efektívny spôsob, ako rýchlo servírovať teplé pokrmy. Avšak, práve tento proces ohrevu podľa niektorých štúdií vedie k degradácii niektorých kľúčových živín. Jemné molekulárne štruktúry vitamínov , ako sú vitamíny skupiny B, a fytonutrienty ako antokyány a flavonoidy, sú čiastočne alebo úplne zničené. Minerály, ako je horčík, vápnik a zinok, zostávajú do značnej miery neovplyvnené. Ostatné vitamíny a ďalšie živiny, ktoré sú pre naše zdravie kľúčové, môžu byť významne redukované.
Niektoré štúdie naznačujú, že používanie mikrovlnnej rúry môže viesť k nedostatku živín a zároveň k prejedaniu sa potravinami s vysokým obsahom kalórií, ale nízkym obsahom živín. To môže prispieť k epidémii obezity a ďalším chronickým chorobám, ako sú cukrovka, srdcové choroby a dokonca aj niektoré druhy rakoviny. Mikrovlnky môžu tiež vytvárať škodlivé chemické látky v potravinách, ktoré môžu byť karcinogénne alebo narušiť trávenie a imunitný systém.
Niektoré z nedávnych vedeckých štúdií poukazujú na nasledujúce riziká spojené s konzumáciou potravín pripravených v mikrovlnnej rúre:
Pokiaľ vám záleží na zdravej výžive a chcete si byť istí, že udržujete maximálnu nutričnú hodnotu vašich pokrmov, skúste obmedziť používanie mikrovlnnej rúry. Zvážte alternatívy, ako je varenie na sporáku, v rúre alebo použitie parných hrncov, ktoré uchovávajú viac živín a nespôsobujú také poškodenie potravín.
Keď predsa len niekedy budete ohrievať jedlo v mikrovlnnej rúre, dajte prednosť sklenenému riadu či keramike pred škodlivým plastom, u ktorého je uvoľňovanie mikročastíc vedecky podložené.
Pamätajte, že kvalita jedla, ktoré jete, má priamy vplyv na vaše zdravie. Dajte prednosť metódam prípravy jedla, ktoré podporujú vaše zdravie.
Novinky zo sveta odmien a darčekov na Kráľovstve tianDe!
7. 10. 2024 460x prečítané
Používate mikrovlnnú rúru? V kuchyni pomôže, zdravie môže uškodiť
1. 10. 2024 126x prečítané
Najväčší predajca kvalitných
produktov tianDe
Doprava zadarmo pri nákupe
nad 60 €
Darčeky na nákup nad 40 €
podľa vášho výberu
Pravidelné zľavové akcie
a súťaže o produkty
Staňte sa súčasťou nášho kráľovstva
Prihlásenie pomocou e-mailu
Ste tu prvýkrát?
Registrácia nového zákazníkaa získajte tretinu kráľovstva k tomu
Pridajte sa do klubu tianDe kráľovien.
Zaregistrujte sa a zadarmo dostanete
VIP kartičku s tianDe ID, s ktorou máte
kedykoľvek všetky produkty o 1/3 lacnejšie .