Prečo je dôležité pravidelne používať masky a peelingy
28. 1. 2025 6215x prečítané
Poštovné pri nákupe nad 36 euro platíme za Vás! Využite nielen na nové akcie a zľavy!
Potrebujete poradiť? +421220924490 / info@kralovstvi-tiande.cz
26.08.23 1669x prečítané
Sviatky sú ideálnym časom na spojenie rodiny nasávania vianočnej atmosféry a užívania si dobrého jedla. V tomto blogovom článku nájdete inšpiráciu a tipy na netradičné sviatočné dobroty, ktoré si zamiluje celá vaša rodina.
Vianoce nie sú len darčeky a stromček. Je to čas stretávania sa s priateľmi a rodinou. Chvíle, kedy sa môžeme stretnúť pri jednom stole a spoločne si užiť jedinečnú sviatočnú atmosféru . Blysnite sa pred návštevou ako dokonalí hostitelia. Pripravte slávnostné pohostenie , ktoré hosťom vykúzli úsmev na tvári. S našimi tipmi a receptami budete za majstra teplej i studenej vianočnej kuchyne. Aj keď napríklad nie ste vo varení a pečení úplní profíci.
Táto klasika zrejme nechýba na žiadnom sviatočnom stole. Dajú sa pripraviť naslano aj na sladko , v tradičnom variante s pečivom aj v odľahčenej verzii bez neho . Buďte v zdobení kreatívni a skúste ich tento rok trochu inak. Fantázii sa medze nekladú. Rožkom síce nič nepokazíte, ale je to trochu nuda. Vybrané dobroty servírujte napríklad na paprike alebo plátku uhorky. Spodky jednohubiek môžete vykrojiť aj z rôznych druhov celozrnných chlebov. U hostí s nimi rozhodne zažiarite.
Aké by to boli Vianoce bez nejakej rybej špeciality? Grilované kúsky lososa v sezamovom kabátiku si zamilujú malí aj veľkí. Hodí sa na jednohubky aj do šalátu a chutia teplé aj studené.
Na lososa v sezame budeme potrebovať:
Najskôr si pripravíme marinádu. Vyšľaháme spoločne med, balsamico, teriyaki, olivový olej a limetkovú šťavu. Lososa si pokrájame cca na 2 cm kocky a tie naložíme do marinády. Necháme asi pol hodinky odpočívať. Kúsky lososa preložíme do zapekacej misy, posypeme sezamom a pečieme 15 minút v predhriatej rúre na 200 °C.
Medzi sviatkami sa niekedy stane, že vám na dvere zaklope nečakaná návšteva. Aj keď v tej chvíli nemáte čerstvo napečené, zachovajte pokoj. Nápadité pohostenie sa dá naservírovať aj do desiatich minút.
1) Stávka na istotu je obložený tanier . Naaranžujte naň pestré druhy syrov, kvalitných údenín a preložte ich pestrofarebnou zeleninou.
2) Zaobstarajte si do zásoby rôzne oriešky, krekry , olivy a sušené ovocie. Tie stačí rozdeliť do mištičiek a zobanie k welcome drinku máte hotové.
Zapečené šampiňóny sú výbornou pochúťkou za tepla aj za studena. Podávame ich ozdobené lístkom čerstvej bazalky.
Čo si pripravíme na zapečené šampiňóny:
Z očistených šampiňónov odstránime nožičky, tie dáme bokom. Hlavičky rozložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme olivovým olejom. Slaninu nakrájame nadrobno a zmiešame s nastrúhaným syrom a nakrájanou cibuľkou. Do zmesi pridáme pokrájané nožičky šampiňónov, podľa chuti okoreníme soľou, čiernym korením a rozdrveným tymiánom. Zmesou plníme šampiňóny, navrch dáme plátok cherry paradajky alebo olivy a dáme piecť do vopred rozpálenej rúry. Pečieme cca 30 minút pri 180 °C.
Nátierky sú skvelé na chlebíčky, jednohubky aj ako dipy k čerstvej a pečenej zelenine . Stačí nakrájať mrkvu, papriku, stopkový zeler alebo šalátovú uhorku na hranolky a môžete podávať. Na pečenie sa potom najviac hodia batáty, zeler a mrkva. Zeleninové hranolky rozložte na papier na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom a pečte cca 20 minút pri 180 °C.
Očistenú tekvicu zbavíme semienok, nakrájame na mesiačiky, posypeme tymianom a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme cca 30 minút pri 180 °C. Preložíme do misy, osolíme, okoreníme, prisypeme slnečnicové semienka a všetko dohladka rozmixujeme. Dochutíme lahôdkovým droždím a zjemníme smotanou. Tekvicová nátierka je výborná teplá aj studená.
Avokádo rozkrojíme a vyberieme z neho kôstku. Lyžicou vydlabeme dužinu, dáme do misky a vidličkou roztlačíme. Paradajky a cibuľku pokrájame na drobno a zmiešame s avokádom. Pridáme prelisovaný cesnak, olivový olej, na drobno nasekaný koriander, šťavu z limetky a okoreníme. Guacamole najlepšie chutí vychladené.
Málokto si asi dokáže predstaviť Vianoce bez vône škorice, zázvoru, čokolády a vanilky . Na rad preto prichádzajú pečivo. My sme trochu kúzlili a vymazlili sme sladkosti aj z vybraných tianDe ingrediencií . Nepotrebujete žiadne špeciálne kulinárske zručnosti. Recepty sú jednoduché a časovo nenáročné . Do príprav bez obáv zapojte aj malé deti.
Z čoho budeme piecť:
Čo s tým všetkým urobíme:
Nie ste práve majstri v sladkom pečení? To vôbec nevadí. Aj cukrovinky sa dajú pripraviť bez dlhého postávania pri rúre na pečenie. Takou rýchlovkou sú napríklad sušené slivky a datle, ktoré len naplníte svojim obľúbeným orechovým krémom a obalíte v roztavenej čokoláde.
Čo budeme potrebovať:
Čo s tým všetkým urobíme:
Horúce korenené ovocie skvele doplní zmrzlinu, sladký koláč aj grilovaný steak. Dá sa pripraviť z manga, jabĺk, hrušiek, pomarančov, čučoriedok i malín . Kombinovať môžete podľa ľubovôle.
Väčšie ovocie zbavte šupky a nakrájajte na kocky, menšie plody nechajte v celku. Vložte do kastrólika s nepriľnavým povrchom, podlejte trochou vody, pridajte zázvorový nápoj tianDe , škoricu a klinčeky . Priveďte do varu a za stáleho miešania nechajte dusiť do zmäknutia. Podľa chuti doslaďte medom alebo javorovým sirupom.
Prajeme dobrú chuť a nech sa vám oslavy najkrajších sviatkov v roku vydarí :)
Prečo je dôležité pravidelne používať masky a peelingy
28. 1. 2025 6215x prečítané
Dokonalý make-up za 10 minút: Ako zvládnuť denné líčenie ľahko a rýchlo
27. 1. 2025 2252x prečítané
Najväčší predajca kvalitných
produktov tianDe
Doprava zadarmo pri nákupe
nad 76 €
Darčeky na nákup nad 40 €
podľa vášho výberu
Pravidelné zľavové akcie
a súťaže o produkty
Staňte sa súčasťou nášho kráľovstva
a získajte tretinu kráľovstva k tomu
Pridajte sa do klubu tianDe kráľovien.
Zaregistrujte sa a zadarmo dostanete
VIP kartičku s tianDe ID, s ktorou máte
kedykoľvek všetky produkty o 1/3 lacnejšie .