Poštovné pri nákupe nad 20 EUR platíme za Vás! Využite na nové akcie a zľavy.

Království tianDe

Čokoládová panna cotta s višňovou omáčkou

26.08.23 1107x prečítané

Tento dezert je hriešne dobrý, ale do pekla vás nedostane.

Zdieľať



Čokoládová panna cotta s višňovou omáčkou

Panna cottu už ste najskôr niekedy ochutnali. Slávna smotanová sladkosť totiž býva v repertoári aj tých najdrahších reštaurácií. My ale v TianDe trochu kúzlili a jej tradičnú receptúru sme ešte o niečo povýšili. Naša čokoládová panna cotta s višňovou omáčkou nielenže skvele chutí, ale navyše prospieva aj kráse a zdraviu .

Dve ingrediencie, ktoré by ste v panna cotte nečakali

Do čokoládovej panna cotty sme zamiešali kyselinu hyalurónovú a višňovú omáčku posilnili hydrolyzovaným kolagénom . Obe ingrediencie sú totiž kľúčové pre udržanie zdravej a mladistvo krásnej pleti.

Čokoládová panna cotta

(Recept na 2 porcie)

  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 3 plátky želatíny
  • 40 g cukru
  • 30 g tmavej čokolády (voliteľne)
  • 2 nápoje s kakaom a kyselinou hyalurónovou

Plátky želatíny namočíme na cca 10 minút do studenej vody a necháme napučať. Smotanu s cukrom a nalámanou čokoládou dáme do kastrólika a privedieme do varu. Odstavíme z platničky a vmiešame nápoj s kakaom a kyselinou hyalurónovou. Napučanú želatínu vyžmýkame a rozmiešame ju v horúcej čokoládovej zmesi. Nalejeme do pohárov a dáme aspoň na 6 hodín stuhnúť do chladničky.

  1. Než budete nalievať panna cottu do pohárov, vopred ich vypláchnite studenou vodou, alebo vymažte nejakým chuťovo neutrálnym olejom. Dezert vám potom pôjde po stuhnutí z pohárov lepšie vyklopiť.
  2. Pred vyklepnutím najskôr uvoľnite okraje panna cotty ostrým nožom. Tým sa odlepí od stien pohára. Pohárik pre istotu ponorte na pár sekúnd do horúcej vody a panna cotta z nej potom ľahšie vykĺzne.
  3. Pokiaľ sa vám ju ani tak nedarí bezchybne vybrať, podávať sa dá samozrejme aj v pohároch :)
  4. Stávkou na istotu sú potom silikónové formičky, napríklad v tvare muffinov. Z nich panna cottu vyklopíte úplne hladko.

Višňová omáčka

  • 200 ml červeného vína (pre nealko verziu šťavu z červeného ovocia)
  • 50 g cukru
  • kúsok celej škorice
  • 2 ks klinčekov
  • 100 g mrazených alebo kompótovaných višní
  • 1 plátok želatíny
  • 2 vrecká Kolagén s višňovou a granátovou šťavou

Po stuhnutí panna cotty si pripravíme višňovú omáčku. Plátok želatíny necháme rovnako ako u panny cotty napučať. Ostatné ingrediencie, okrem kolagénových vrecúšok, dáme na nepriľnavú panvicu a privedieme do varu. Necháme cca 3 minúty mierne prebublávať. Zložíme z variča, vyberieme škoricu a klinčeky a vmiešame višňovú šťavu s kolagénom a želatínu. Necháme chvíľku vychladnúť a nalejeme na panna cottu. Môžeme dozdobiť jedlými kvetmi, plátkami kokosu alebo kúskami orieškov.

Prajeme vám dobrú chuť :)

Štítky

Najobľúbenejšie

Konečne vám ich môžeme prezradiť! 2 novinky kráľovských rozmerov

Konečne vám ich môžeme prezradiť! 2 novinky kráľovských rozmerov

15. 1. 202456032x prečítané

Kúzlo prírody pre ťažké, opuchnuté a unavené nohy? Poznáme recept

Kúzlo prírody pre ťažké, opuchnuté a unavené nohy? Poznáme recept

31. 10. 202426953x prečítané

Páčil sa vám tento príspevok? Pošlite ho ďalej…



Najväčší predajca kvalitných
produktov tianDe

Doprava zadarmo pri nákupe
nad 60 €

Darčeky na nákup nad 40 €
podľa vášho výberu

Pravidelné zľavové akcie
a súťaže o produkty

Staňte sa súčasťou nášho kráľovstva

#kralovstvi_tiande_official

Staňte sa kráľovnou

a získajte tretinu kráľovstva k tomu

Pridajte sa do klubu tianDe kráľovien.
Zaregistrujte sa a zadarmo dostanete
VIP kartičku s tianDe ID, s ktorou máte
kedykoľvek všetky produkty o 1/3 lacnejšie .