Království tianDe

Čo na chrípku

26.08.23 1097x prečítané

Cítite, že na vás niečo lezie? Nezúfajte, bylinky v produktoch tianDe pomáhajú

Zdieľať



Niečo na vás lezie? Čo pomáha na chrípku

Suchý kašeľ, horúčka, únava, bolesť hlavy a kĺbov, nádcha alebo ťažké dýchanie . To všetko sú príznaky chrípky, ktorá v zimných mesiacoch často vyčíňa. Ročne sa týmto infekčným vírusovým ochorením nakazia v Českej republike tisíce ľudí. S chrípkou sa netreba zahrávať. Starších alebo chorých ľudí a deti dokáže v určitých prípadoch ohrozovať na živote. Chrípku sa preto neoplatí podceňovať. V epidémiách sa každoročne vracia najmä v januári a februári. Pozrite sa, čo je chrípka zač a ako s ňou účinne bojovať.

Suchý vzduch, ale aj nedostatok slnka. Chrípková epidémia útočí v zime

Chrípka je vysoko nákazlivé vírusové ochorenie, ktoré svoje obete najviac trápia v januári a februári. Pýtate sa prečo práve v zime? Príčin je hneď niekoľko.

  1. Chrípkovej nákaze sa v tomto období darí, pretože ľudia častejšie sa zdržiavajú v uzavretých priestoroch , kde dochádza aj k častejšiemu vzájomnému kontaktu.
  2. Situáciu navyše zhoršuje vykurovacia sezóna, kedy je vo väčšine prípadov v bytoch a domoch suchý vzduch , ktorý neprospieva sliznici.
  3. Odborníci sa tiež schodujú na tom, že chlad má nepriaznivý vplyv na stav ľudskej imunity.
  4. Ďalším z faktorov je aj nedostatok slnečných lúčov , ktoré ľudskému telu prinášajú dôležitý vitamín D. Jeho absencia prispieva k celkovému oslabeniu ľudského organizmu.

Čo na chrípku? V sezóne nepodceňujte prevenciu

Pokiaľ si vo vašom organizme dá chrípkový vírus dostaveníčko, posteli sa nevyhnete. Pobyt v teple, užívanie liekov a pokoj sú základnými radami lekárov, ktoré sa neoplatí podceňovať. Vyliečiť úspešne chrípku pri klasických príznakoch trvá zhruba jeden až dva týždne. Ak nechcete tráviť dni zababušenia s teplomerom pod perinou, dbajte obzvlášť v priebehu epidémie na prevenciu.

  • V chrípkovej sezóne sa vyhýbajte kontaktu s chorými.
  • Zbytočne nepobývajte na frekventovaných a uzavretých miestach .
  • Starostlivo dbajte na zvýšenú hygienu . Dôležité je pravidelné umývanie rúk.
  • Zvýšte príjem vitamínov .
  • Kloktajte ústa osolenou teplou vodou (až 2x denne).
  • Pri prvých príznakoch vírusového ochorenia zájdite k vášmu lekárovi .

Pri chrípke vám uľaví bylinný čaj, masť a náplasti

Jeden z najťažších symptómov chrípky je vysoká teplota sprevádzaná kašľom . tianDe produkty vychádzajú z tradičných ázijských receptúr a ponúkajú hneď niekoľko prípravkov, ktoré proti nepríjemnej horúčke zaberajú. Doprajte svojim prieduškám úľavu vďaka bylinnej zmesi Tibetský zber. Čajový mix obsahuje výťažok z harmančeka, jahody, ľubovníka, smilu a brezy. Bylinná zmes okrem iného posilňuje dýchacie ústrojenstvo, podporuje imunitný systém a prispieva k pokojnému spánku, ktorý býva pri nákaze chrípkou vyslobodením.

Ďalší z radu pomocníkov je fytogel Slaviton, ktorý je oceňovaný kvôli svojmu priaznivému vplyvu na nohy. V období chrípok sa však hodí aj na zmiernenie kašľa alebo bolesti v krku . Aplikujte ho na hrudník a krk.

Úľavu od bolesti, upchatého nosa a ďalších príznakov potom prinášajú unikátne detoxikačné náplasti. Či už použijete hojivú silu fytonáplasti Wutong, alebo Jian Kang , v oboch prípadoch sa jedná o kombináciu prírodných esencií a aromatických olejov, ktoré majú blahodarné účinky na ľudský organizmus. Náplasti sa lepia spravidla na bolestivé miesta, v prípade zápalu priedušiek na hrudník alebo koreň nosa.

Čaje

Fytonáplasti

Štítky

Najobľúbenejšie

Konečne vám ich môžeme prezradiť! 2 novinky kráľovských rozmerov

Konečne vám ich môžeme prezradiť! 2 novinky kráľovských rozmerov

15. 1. 202448893x prečítané

Kúzlo prírody pre ťažké, opuchnuté a unavené nohy? Poznáme recept

Kúzlo prírody pre ťažké, opuchnuté a unavené nohy? Poznáme recept

8. 1. 202426069x prečítané

Páčil sa vám tento príspevok? Pošlite ho ďalej…



Najväčší predajca kvalitných
produktov tianDe

Doprava zadarmo pri nákupe
nad 60 €

Darčeky na nákup nad 40 €
podľa vášho výberu

Pravidelné zľavové akcie
a súťaže o produkty

Staňte sa súčasťou nášho kráľovstva

#kralovstvi_tiande_official

Staňte sa kráľovnou

a získajte tretinu kráľovstva k tomu

Pridajte sa do klubu tianDe kráľovien.
Zaregistrujte sa a zadarmo dostanete
VIP kartičku s tianDe ID, s ktorou máte
kedykoľvek všetky produkty o 1/3 lacnejšie .